dijous, 28 de març del 2013

EL CONILL ANGORA


El conill Angora és un animal curiós pel seu aspecte a "peluix".

Es creu que té origen de Turquia, i posteriorment a la Europa Mediterrània, primer a França i després a Anglaterra, va ser millora't. Es possible que el seu nom provingui de la seva semblança al gat d'Angora; tot i això es tracta d'una raça molt antiga, de principis del segle XVIII encara que no va ser reconeguda com a raça fins el final del segle XIX.

Una de les característiques que més destaca en aquesta varietat de conill és que el seu pèl és l'únic explotat a nivell mundial.

Per una altra part, el seu caràcter extremadament mans el fa un animal adorable de companyia. 

Les úniques coses que hem de tenir en compte a diferència de les altres rases és que:
raspallar-lo més de 2 o 3 cops per setmana
esquilar-lo cada 90 dies, perquè sinó el conill semblarà una boleta amb nas i boca.
una gàbia ben gran

Segons el seu color, mida i pèl n'hi ha 4 tipus:
- L'Angora Anglès: pèl pesat a les orelles, a la cara i als peus. De les quatre, és la varietat més petita i arriba a pesar entre 2,5 kg i 4 kg a la edat madura. És un conill rodó i suau.
- L'Angora Francès: cara i orelles llises. S'assembla a un conill normal. Té gran part del pèl com a protector. El seu cos és de longitud mitjana amb forma d'oval i el seu pes a la edat madura varia entre els 4 i 5 kg.
- L'Angora Gegant: és completament blanc. És considerat un angora híbrid. Aquest tipus de conill non muda i no ha de ser esquilat. És el més gran de les 4 varietats i el seu pes a la maduresa és de 4,5 a 6 kg.
-L'Angora Satén: es caracteritza per la brillantor del seu pèl, que és absolutament suau i el peu ideal a la maduresa és de 4 kg.


1 comentari:

  1. Gràcies per l'informació esque ara aquest divendres en tindre tres i no sabia com cuidar-los🐇🐇🐇

    ResponElimina